Huisartsenpraktijk J.T.E. de Penning is geopend op:
Maa-Vrij van 08:00 - 17:00, donderdag tot 12.00
Telefoonnummer:
010 5015566
Telefoonnummer: 010 5015566
Geopend op: Maa-Vrij van 08:00 - 17:00, donderdag tot 12.00

No-show tarief

Invoering no-show tarief

Het komt steeds vaker voor dat patiënten zonder bericht niet op afspraken bij de huisarts of praktijkmedewerkers verschijnen. Met ingang van 1 januari 2019 voeren wij daarom, op advies van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) een ‘no-show’ tarief in.

 

Waarom een ‘no-show’ tarief?

Steeds meer mensen willen een afspraak maken voor het spreekuur. In de tijd die bij uw huisarts voor u gereserveerd stond had uw huisarts ook iemand anders kunnen helpen. De praktijk wil de wachttijd voor een afspraak zo kort mogelijk houden. U wilt met uw medische klacht immers ook graag zo snel mogelijk geholpen worden. U kunt hieraan meewerken door uw afspraak op tijd telefonisch af te zeggen.

 

Kunt u niet op uw afspraak komen?

Meldt dit dan uiterlijk 4 uur voor de gemaakte afspraak telefonisch bij de assistente op nummer 010-5015566 of stuur een mail naar consult@huisartsdepenning.nl. Indien de afspraak staat tussen 8.00 en 10.00 altijd op de werkdag ervoor uiterlijk voor 16.00 bellen/mailen. Voorbeeld: U heeft een afspraak op maandagochtend om 9.00 en kan onverhoopt niet. U belt/mailt dan uiterlijk de vrijdag ervoor voor 16.00. Houd u rekening mee dat de praktijk op donderdagmiddag gesloten is. Afspraken op vrijdagochtend dienen dus uiterlijk donderdagochtend voor 12.00 te worden afgezegd.

Na het melden kan de afspraak uit onze agenda worden verwijderd, wij kunnen een andere patiënt helpen en u kunt vaak direct een nieuwe afspraak bij ons maken. Er wordt dan natuurlijk géén no-show tarief berekend.

 

De hoogte van het no-show tarief

Het no-show tarief is een schadevergoeding voor de kosten die de praktijk maakt. De tarieven van het no-show tarief zijn 15 euro voor een enkel consult van 10 minuten en 30 euro voor een dubbel consult van 20 minuten of langer. Hier vallen ook alle consulten bij de assistentes en praktijkondersteuners onder. (NB: een afspraak bij onze POH-GGZ en diabetesverpleegkundige is altijd een dubbel consult).

 

Hoe werkt het?

U ontvangt de rekening met het te betalen bedrag per post thuis. Indien de rekening voor een volgende afspraak nog niet is betaald, dan moet u het bedrag contant aan de praktijkbalie afrekenen, voordat de afspraak door kan gaan. Indien nodig kan een incassobureau worden ingeschakeld.

 

Let op: uw zorgverzekeraar vergoedt de no-show factuur niet.